Preschool ‘Children of Joy’

Februari 2013 hebben wij in samenwerking met een lokale gemeente de kleuterschool “Children of Joy”geopend in ons eigen huis. Wat klein begon is de afgelopen jaren gegroeid en inmiddels geven 5 leerkrachten les aan zo’n 50 kinderen. De kinderen komen uit de wijk waar wij wonen en werkzaam zijn. Momenteel zoeken wij naar mogelijkheden om de school en onze eigen woonruimte te scheiden van elkaar.

Doel van de school

Zoals de naam van de school zegt, is de school een veilige plaats waar kinderen met plezier mogen leren. Wanneer wij kinderen met een glimlach naar school zien komen is een deel van ons doel al vervuld. Wij zien veel kinderen opbloeien en ontwikkelen doordat de leerkrachten hen eenvoudig liefde en aandacht geven.
Het doel van de school is om kwalitatief goed onderwijs beschikbaar te maken voor jonge kinderen in de wijk waar wij wonen en werken. Daarnaast is de school een middel om relaties op te bouwen met de mensen die om ons heen wonen.


De leerkrachten

Zelf geven wij geen les aan de kinderen, wij geloven dat dit de taak is van de lokale leerkrachten. Alleen wanneer zij zelf gaan uitreiken naar hun eigen mensen is diepgaande verandering mogelijk. Alle leerkrachten komen uit de lokale gemeente en onderwijzen de kinderen vanuit hun christen zijn. De afgelopen jaren heeft met name Marco hen getraind en intensief begeleid en inmiddels kunnen zij de school gedeeltelijk zelfstandig draaien. Onze taak is om hen hierin te bemoedigen en te ondersteunen om zo te werken naar zelfstandigheid. Wij stimuleren de leerkrachten om samen te werken als team in liefde en eenheid. Op deze wijze willen wij een klimaat te scheppen waar wij samen kunnen groeien in relatie met elkaar en met God. Het is voor ons een eer en voorrecht om met deze prachtige jonge mensen te mogen samen werken!