Rioolvis

Op dit moment is het in Cambodja het regenseizoen. En als het hier regent, dan REGENT het hier ook!! Binnen no time staan de straten blank en wat de eerste dag nog leuk is, wordt de tweede dag vervelend en de derde dag haast ondragelijk. De vuilnis die rond zwemt op straat komt namelijk tot leven.. Ook op de kleuterschool is het na iedere regenbui weer feest. Het riool zit al maandenlang verstopt en ondanks eerdere ondanks pogingen om deze te ontstoppen loopt de tuin na iedere regenbui weer vol met regen en riool water.

Toch komt het hebben van een moeras in je voortuin ook met voordelen; af en toe komt er namelijk een vis door het riool zwemmen, zo de tuin in! De leerkrachten zien hier meteen een potentiële lunch in. Eén van hen rent dan op zijn blote voeten het water in om de vis met zijn handen te vangen. Na de vis met een klap op zijn kop tot rust te hebben gebracht gaat deze direct de pan in om vervolgens een kwartiertje later op je bord te verschijnen. Of ik ook wat lust? Nou ben ik niet vies van een visje, maar eentje die is grootgebracht in het riool, dat gaat me toch wat te ver.. Verder verschaft ons moeras ook kikkers en hebben de mango bomen er nog nooit zo goed bijgestaan.

Ondanks dit alles zie ik ons moeras toch liever zo snel mogelijk door het rioolputje verdwijnen. Helaas gaat dat allemaal niet zomaar hier. Onze overburen hebben afgelopen jaar hun eigen riool laten maken, maar tegelijkertijd ons riool geblokkeerd. Inmiddels ligt er een dikke laag beton overheen. Toen ik afgelopen week eens langs ging om te kijken of we hier een oplossing voor konden vinden wisten ze natuurlijk nergens vanaf. Het was duidelijk dat we geen toestemming kregen om te gaan graven en dit betekent dat we het eeen stukje hogerop moeten gaan zoeken. Om het riool te laten maken moeten wij eerst toestemming krijgen van het zogenaamde dorpshoofd hier. Een aantal jaar geleden zat zijn kleinzoon op onze kleuterschool en hopelijk is hij ons nog niet vergeten. Daarnaast zal de huiseigenaar van de school langs moeten komen om hier samen met de overburen en het dorpshoofd uit te komen. Dit alles zal nog wel even duren en verlopig kunnen we dus nog even genieten van de rioolvis 😉

One thought on “Rioolvis

 1. Hello. I see that you don’t update your website too
  often. I know that writing content is time consuming and boring.

  But did you know that there is a tool that allows you to
  create new posts using existing content (from article
  directories or other websites from your niche)?
  And it does it very well. The new articles are unique and
  pass the copyscape test. Search in google and try: miftolo’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *